West Atlantic – grafisk profil

West Atlantic grafisk profilWest Atlantic logotypWest Atlantic Boing 737West Atlantic CRJ-200West Atlantic ATP
  • West Atlantic – är, med sina drygt 50-talet flygplan, ett av Europas största frakt- och postflygbolag. Läs mer om West Atlantic på webbplatsen >>>
  • Uppdraget – Logotypen bygger på en tidigare logotyp, även den skapad av Zynk, för West Air Sweden. Symbolen är en stilisering av det tre vingarna som guden Hermes (grekisk mytologi) eller Merkurius (romersk mytologi) ofta avbildas med på sin hjälm. Dessa gudar är är ”gudarnas budbärare”, men också köpmännens beskyddare.

    När West Air Swedens moderbolag West Air Europe fusionerades med det brittiska Atlantic Airlines, skapades West Atlantic. Logotypens ving-symbol fick en striktare form och färgändrades för att visa på det nya bolagets rötter i Sverige och Storbritannien, genom att använda de bägge nationernas flaggfärger.

    Tillsammans med logotypen levererade även en grafisk profilmanual med instruktioner om logotypens användning i olika situationer, samt färg- och typsnittsval. Även en manual för design av bolagets flygplan inkludrades (se vidstående exempel).

Dela