STOREL – ny grafisk profil

STOREL – startade 1973 i Göteborg. Storel är en grossist för i första hand elektriker och elinstallatörer.Uppdraget – Storel producerar en stor mängd dokument på papper och digitalt. Den dåvarande grafiska profilen upplevdes som tung och man sökte efter något "lättare", utan att för den skull tappa sin inarbetade identitet. Zynk behöll logotypen i sin ursprungliga form, men lättade upp färgskalan och tillförde grafiska element (t.ex. "bågen").

West Atlantic – grafisk profil

West Atlantic – är, med sina drygt 50-talet flygplan, ett av Europas största frakt- och postflygbolag. Läs mer om West Atlantic på webbplatsen >>>Uppdraget – Logotypen bygger på en tidigare logotyp, även den skapad av Zynk, för West Air Sweden. Symbolen är en stilisering av det tre vingarna som guden Hermes (grekisk mytologi) eller Merkurius (romersk mytologi) ofta avbildas med på sin hjälm. Dessa gudar är är "gudarnas budbärare", men också köpmännens beskyddare. När West Air Swedens moderbolag West Air Europe fusionerades med det brittiska Atlantic Airlines, skapades West Atlantic. Logotypens ving-symbol fick en striktare form och färgändrades för att visa på det ...

Safe n’Dry – grafisk profil

Safe n’Dry – säljer inkontinensskydd för män i sin webbutik.Uppdraget – Logotypen skall signalera trygghet, funktion och miljövänlig produktion. Symbolen innehåller den stiliserade droppen med sitt uppfångande skydd. Formerna är mänskligt mjuka och symbolen kan också associeras med en fri människa med uppsträckta händer. Skyddets V-form liknar även ett “check”-märke som visar att något är “OK” (avklarat). Tillsammans med logotypen levererade även en grafisk profilmanual med instruktioner om logotypens användning i olika situationer, samt färg- och typsnittsval.

Högkullen – logotyp

AB Högkullen (publ) –  är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar, bygger och förvärvar omsorgsfastigheter – bostäder med särskild service (BMSS). Högkullens idé är att skapa moderna omsorgsfastigheter i nära samarbete med omsorgsverksamheternas huvudmän – ofta kommuner och landsting men också enskilda vårdföretag. AB Högkullen (publ) är sedan 2015 noterat på NASDAQ First North Stockholm. I januari 2017 övertog Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) samtliga stamaktier i AB Högkullen.Uppdraget – Logotypen skall tydligt spegla Högkullens roll som fastighetsförvaltare, samtidigt som inriktningen på omsorgsfastigheter och mjuka värden skall vara tydlig. Släktskapet med det dåvarande moderbolaget Residenset visas genom valet av typsnitt. I symbolen omsluter husets mjuka ...

Residenset – logotyp

Residenset –  är ett dotterbolag till Basildon Investment AB. Koncernen äger och förvaltar fast egendom, fastigheter och värdepapper.Uppdraget – Logotypen skall förmedla stabilitet, gärna med anknytning till fastighetsförvaltning. Utformningen tog avstamp i bolagsnamnet med ett traditionellt typsnitt med en tydlig profil. Det stiliserade residenset, ur fågelperspektiv, med en allé (de sex gröna punkterna) och huvudbyggnadens tak (den röda rektangeln), kompletterar intrycket av ett Residens.

PremiumDesign – logotyp

PremiumDesign logotyp
PremiumDesign –väljer sitt sortiment med omsorg. Ledorden är: Kvalitet | Originalitet | Medvetenhet. Man bevakar trender inom design och tekniska innovationer, för att alltid kunna erbjuda rätt produkter. Hittar man inte vad man söker i webbshopen, så hjälper man dig att ta fram exakt vad du behöver. Lång erfarenhet och väl upparbetade kontakter med spännande producenter över hela världen, borgar för gott resultat.Uppdraget – Det var viktigt att hitta den rena tydliga formen som signalerar modern avskalad design. En attraktiv varm nedtonad färgskala, med en röd signalfärg. Formerna är ursprungliga – kvadraten och cirkeln. Genom att placera cirkeln icke centrerad uppstår en spänning.

Unitrafo Electric – logotyp

Unitrafo Electric logotyp
Unitrafo Electric –  arbetar i första hand med transformatorer och produkter för säker och miljöanpassad elkraft till industri, stat och kommun. Unitrafo har ingen egen tillverkning utan verksamheten bygger på ett nära samarbete med flera ledande tillverkare i Europa. Merparten av tillverkningen sker i Italien.Uppdraget – Den gamla logotypen, som varit med sedan bolagets start 1989, började kännas både daterad och svåranvänd. Den nya logotypen är lättläst, känns modernare och mer lättanvänd. Den skall också symbolisera ett nytt steg i Unitrafos utveckling, med bl.a. ett mycket bredare produktprogram.

Restaurang Tvåkantens – logotyp

Restaurang Tvåkantens logotyp
Restaurng Tvåkanten – har funnits på Kungsportsavenyn i Göteborg sedan 1986. Tvåkanten är ett ställe där man trivs och umgås. Med ljusare interiör och värme i detaljerna har Tvåkanten skapat ett vardagsrum för möten och god vällagad mat. Uppdraget – Restaurang Tvåkantens nuvarande logotyp skapades redan 1996 av Zynk. Formen har sedan dess behållits, men genom åren har vissa förändringar av färgskalan gjorts.

Restaurang Tvåkanten – meny

Restaurng Tvåkanten – har funnits på Kungsportsavenyn i Göteborg sedan 1986. Tvåkanten gjorde en omfattande renovering, där man rensade bort allt onödigt, för att nå fram till det väsentliga – ett ställe där man trivs och umgås. Med ljusare interiör och värme i detaljerna skapade Tvåkanten ett vardagsrum för möten och god vällagad mat. Uppdraget –att skapa en meny som speglade Tvåkantens nya stil.